Winterswijk

Herken je dit?

 

  • Je kind heeft bij een vriendje gespeeld en komt met een boos gezicht terug. Als je vraagt wat er is, krijg je een kort antwoord: “Niks” Voor je het weet heeft je kind zich omgedraaid en is naar de achtertuin gegaan om op de trampoline te springen. Je weet dat er wat dwars zit, maar zeggen wat er is doet je kind niet. Met een diepe zucht vraag je jezelf af hoe je je kind kunt helpen en een driftbui of tranen kunt voorkomen.
  • Elke dag na het eten mag je kind 30 minuten achter een schermpje. De kookwekker is gezet en je hebt vijf minuten geleden gewaarschuwd dat het bijna tijd is om te stoppen. Als de wekker gaat, is je kind binnen een paar tellen boos. Niet een beetje boos, maar al stampend en schreeuwend sta je tegenover elkaar. Hoe zou het toch komen dat je kind zo snel en vaak boos is? Je vraag je af wat je kind nodig heeft.
  • Als je samen naar de supermarkt loopt voor een boodschap, stelt je kind vragen over van alles en nog wat. Van een zieke klasgenoot tot iets uit het nieuws of zorgen over een opdracht voor school. Het lijkt nooit rustig in dat hoofd. Het gebeurt vaak dat je kind er hoofdpijn van heeft, chagrijnig is of onrustig en dat is niet fijn.
  • Bij een gezellige familiedag is je kind ineens nergens meer te zien. Uiteindelijk vinden jullie hem of haar op de zolder, bladerend in een stel Donald Duckjes. Dit is niet de eerste keer dat je kind niet mee doet met gezelligheid. Het lijkt al snel te veel en dan trekt je kind zich terug of wordt het steeds drukker tot vervelend doen aan toe. Je zou zo graag willen dat je kind gewoon mee kan doen en erbij horen, zonder toestanden.
  • Jouw kind weet wat het wil. Dat kan handig zijn, maar is niet altijd leuk voor vriendjes die precies moeten doen wat je kind zegt of op momenten dat jij graag iets wil en je kind weigert. Vaak is toegeven makkelijker, want het kan behoorlijk wat strijd opleveren.

Je wilt het beste voor je kind , maar wat je ook doet, het helpt niet genoeg. Je ziet dat je kind zich niet fijn voelt en vraagt je af hoe het verder moet, als dit zo door blijft gaan.

Hoe zou het zijn als

  • Je kind boos terug komt van een vriendje en jou vertelt wat er is gebeurd. Samen praat je erover en je ziet dat je kind weer rustig wordt. je kind speelt opgelucht nog een poosje in de tuin en doet gewoon weer mee als jullie gaan eten.
  • Leuke momenten voor je kind, zoals schermtijd, op een prettige manier eindigen. Als het tijd is om te stoppen legt je kind het schermpje weg en gaat verder met wat er gebeuren moet. Je kind is minder vaak boos en ook minder heftig.
  • Je kind zich niet meer alles aantrekt van wat er om zich heen gebeurt. Dat je aan sommige dingen niets kunt doen en het ook niet hoeft te doen. Hierdoor heeft je kind minder hoofdpijn en voelt zich een stuk beter.
  • Omgaan met drukte niet meer zo moeilijk is, omdat jij met praktische tips en adviezen je kind hiermee verder kan helpen. Feestjes zijn weer leuk voor je kind. Het kan op zijn of haar eigen manier meedoen en ervan genieten.
  • Je kind snapt dat het een goed idee is om bij een speelafspraak om de beurt te kiezen wat je gaat spelen. Op eieren lopen om strijd met je kind te voorkomen is niet meer nodig voor jou. Je begrijpt wat je kind nodig heeft en je kind luistert beter als jij iets wilt.

Dat is mogelijk door het coachtraject prikkels en emoties de baas.

Je komt na de startafspraak zes keer naar de praktijk

Na het traject

💜 Kan je kind emoties beter uiten, zodat je begrijpt wat er aan de hand is.
💙 Zal je kind minder vaak boos zijn en ook minder heftig. Hierdoor voelt je kind zich een stuk beter en is de sfeer in huis meer ontspannen en gezellig.
💜 Voelt je kind zich fijner en groeit het zelfvertrouwen van je kind.
💙 Heb je praktische tips over het omgaan met prikkels gericht op jou kind voor thuis en eventueel voor school,  zodat jij je kind zelf verder kan helpen om hiermee om te gaan. Hierdoor voelt je kind zich rustiger en is er minder strijd tussen jou en je kind.
💜 Is opvoeden makkelijker voor je, omdat je weet wat je kind nodig heeft en hoe je dat aan kan pakken.

 

 

Mail mij via dieneke@kindercoachingdieneke.nl om een afspraak te maken voor de start van jullie traject.

Investering en wat je krijgt

Het traject prikkels en emoties de baas vraagt een investering van 397 euro bij betaling in 1 keer.  Hiervoor krijg jij:

  • een startgesprek (gratis en vrijblijvend)
  • 6 coach afspraken van een uur, afwisselend kind-ouder of samen.
  • Na elke afspraak ontvang je van mij een mail met uitleg over wat we gedaan hebben en hoe jij je kind verder kan begeleiden.
  • Je mag tussen de afspraken door 1 keer per afspraak mailen met vragen.
  • Materialen die we gebruiken.
  • Zo nodig ga ik op jullie verzoek naar de school van je kind en heb een gesprek met de leerkracht om de begeleiding op elkaar af te stemmen. (binnen 20 km van de praktijk)

Wat ouders zeggen over kindercoaching bij Dieneke

Wil jij ook graag dat het snel beter gaat met je kind?  Mail mij dan via dieneke@kindercoachingdieneke.nl  om het traject te gaan starten.

oudercoaching

Veel gestelde vragen

  • Neem ik mijn kind mee tijdens het startgesprek?

In principe heb ik graag dat je samen met je kind naar het startgesprek komt. Mocht je liever eerst zonder kind op gesprek komen dan kun je dit aangeven in de mail.

 

  • Kan ik in meerdere termijnen betalen?

Ja, je kan ook in twee termijnen betalen. Je investering is dan twee keer 219 euro.

 

hulp jeugd