Ondersteuning op school is er voor leerkrachten en begeleiders van de kinderen die ik coach.
Ook kan een school mij inhuren om mee te denken over gedrag of om leerkrachten, kinderen en ouders te ondersteunen.

Bij mij kun je terecht met vragen als:

  • Wat doe je op de coaching met dit kind, kunnen we daar op school ook iets mee?
  • Hoe stemmen we de zorg voor deze leerling op elkaar af?
  • Kunnen we samen kijken naar het kind en sparren over wat een goede aanpak is.
  • Is het zinvol om op school te observeren, zodat er een goed beeld van dit kind komt?
  • Vragen voor ondersteuning van kinderen op school.

Wat kun je verwachten van ondersteuning op school?

  • Een goede afstemming tussen begeleiding op de coaching en de begeleiding op school.
  • Praktische handvatten die ook voor school, goed in te passen zijn.
  • Duidelijke afspraken over het uitwisselen van informatie tussen coach, school en ouders.

De start

Coaching vindt plaats op verzoek van ouders. Daarbij zie je vaak dat ongewenst gedrag ook op school een rol speelt. Contact tussen school, ouders en coach is dan een mooie manier om een kind te ondersteunen om ook op school een positieve verandering te maken. Ouders spelen hierin een belangrijke rol, want zij leggen het contact tussen school en de coaching. Na schriftelijke toestemming voor het uitwisselen van informatie, kunnen school en coaching met elkaar mailen of bellen. Als dat gewenst is, kom ik ook op school voor observaties of een gesprek.

Mocht u mij als school willen inhuren, dan is dat mogelijk. Werk ik met individuele kinderen, dan kan dit als beide ouders of voogden van een kind schriftelijk toestemming hebben gegeven.

De kennismaking

De eerste keer dat er contact is tussen school en coach zullen we samen bespreken waar het kind behoefte aan heeft en hoe de coaching verloopt. Als je dat wenst, kunnen we gedrag in de klas bespreken en informatie delen die de coaching ondersteunt. Ik kan eventueel tips geven hoe je ook in de klas mee kunt doen aan het verbeteren van gedrag, gevoel of gedachten waar een kind in wil groeien. Als onderwijsassistent weet ik veel van leren en uitdagingen die kinderen daarbij tegen kunnen komen. Daar mag je gebruik van maken. Ook zullen we afspreken hoe de communicatie tussen school, coach en ouder loopt.

De coachsessies

Na een coachsessie kan ik op verzoek van ouders nieuwe informatie met school delen. Dit kan ook via ouders lopen. Ik vind het fijn om op de hoogte te worden gebracht verandering in gedrag op school en incidenten, die ik bij het coachen kan gebruiken. Soms kan het handig zijn om een kind op school te coachen. Bijvoorbeeld als een probleem vooral op school voorkomt of het voor een kind makkelijker is. In principe coach ik op de praktijk.

Voor het aanvragen van ondersteuning in school kunt u contact met mij opnemen.