Kindercoaching

Kindercoaching is voor kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar.

Voorbeelden waarbij kindercoaching kan helpen:

  • als een kind vaak verdrietig, boos of bang is.
  • als een kind een vol hoofd heeft.
  • als een kind het moeilijk heeft met een ingrijpende verandering zoals de scheiding van ouders of een verhuizing
  • vergroten van zelfvertrouwen
  • aanleren positief denken over jezelf
  • aanleren van sociale vaardigheden
  • slaapproblemen
  • piekeren
  • opkomen voor jezelf
  • beter omgaan met emoties

Heeft u een andere vraag, neem gerust contact op om te informeren of ik u kan helpen.

Hoe gaat kindercoaching in zijn werk?

Het eerste telefoongesprek is een gesprek waarbij we een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Ik noteer je persoonlijke gegevens en mail informatie over hoe coaching werkt en de algemene voorwaarden.

Het kennismakingsgesprek: we bespreken welke situatie je graag wilt veranderen en maken hier een coachvraag bij. Dit gesprek vind plaats in principe plaats met ouders en het kind, waarbij u als ouder een afweging maakt of u het kind hierbij wilt laten zijn.
We kijken of dit de beste plek is voor uw kind.
Aan het eind van het gesprek krijgt u een coachingscontract en een vragenlijst mee naar huis. Deze neemt u ingevuld mee terug naar het intakegesprek. Tijdens het intakegesprek nemen we de vragenlijst door, kijken we naar de gewenste situatie en hoe wij daaraan gaan werken.

De sessies: kindercoaching vindt in principe plaats met coach en kind.
Het kan zijn dat ik u vraag ook mee te doen met een of meerdere sessies.

Als het kind komt gaan we samen kijken wat het kind graag wil veranderen en hoe dat er dan uit ziet. Het is belangrijk dat het kind ook zelf de wens heeft zich beter te voelen of iets te leren.
Tijdens de sessies met het kind kijken we naar wat het kind heeft aan kwaliteiten die kunnen helpen om het doel te bereiken. Dit kan o.a. door praten, tekenen en spelletjes.
Ik zoek naar een manier die bij het kind past.
Ook gaan we kijken naar welke vaardigheden het kind graag wil leren.
Deze gaan we oefenen. B.v. met rollenspel, werkbladen, spel of knutselactiviteiten.

Na de sessie is er een korte overdracht met de ouder/verzorger, zodat er eventueel ook thuis geoefend kan worden. Dit kan persoonlijk of via de mail.

Soms bestaan sessies vooral uit een veilige plek waar een kind zijn/haar verhaal kwijt kan en zo verwerken wat het mee maakt.

Als u dat wenst kunnen we een uitgebreider oudergesprek voeren op de praktijk.
Hiervoor worden de kosten van een oudersessie in rekening gebracht.

 

Oudercoaching

Oudercoaching is voor ouders en verzorgers van kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar.

Als ouder kan het soms fijn zijn om een coach te vragen mee te kijken naar een thuissituatie waarbij de opvoeding niet prettig verloopt. Dit kan een enkel gesprek zijn om te sparren, maar ook een serie gesprekken waarbij jullie een doel stellen en daar aan werken. We kijken naar de kwaliteiten die jullie hebben, spreken situaties door en hoe jullie kind reageerde. Welke behoeften heeft het kind en hoe kun je als ouder reageren. Vanuit daar bedenken jullie oplossingen waardoor de situatie kan verbeteren.

Workshop: Ik ben oké!

Oefeningen uit het theater met als doel: ontspannen, jezelf laten horen en zien, grenzen aangegeven en emoties leren herkennen.

Deze workshop kan gegeven worden aan 6-8 kinderen op locatie. Maatwerk is mogelijk, neem voor de mogelijkheden contact met mij op!