De kindercoaching is er voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar met vragen over wat je voelt, doet en denkt.

Als ouder wil je graag:

Heb je een andere vraag voor mij? Stel hem gerust!

Wat kun je verwachten van kindercoaching?

  • Inzicht in de behoeften van je kind, voor jou en voor je kind.
  • Het contact tussen je kind en jou wordt beter. Ouder en kind luisteren naar elkaar. Ook de band tussen broers en zussen verbeterd.
  • Meer zelfvertrouwen voor je kind en voor jou .
  • Praktische handvatten om gedrag te veranderen. Jij en kind leren nieuwe vaardigheden.
  • Je kind gaat weer spelen en leren met plezier.
  • Je gaat weer ontspannen opvoeden.

De start

Vaak start een coachtraject met een mail of telefoontje van een ouder die op zoek is naar hulp. Ik vind het fijn om jou even rustig te spreken en zal dan ook een afspraak met je maken om jou te bellen op een rustig moment om de vraag te bespreken.
Als je dat wilt, is de volgende stap het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Voor je komt, krijg je van mij alvast een mail met de algemene voorwaarden en informatie over de coaching.

Het kennismakingsgesprek

De eerste keer dat je op de praktijk komt is dat voor een kennismakingsgesprek.
Het is de bedoeling dat je samen met je partner en je kind komt. We bespreken wat jullie nu niet fijn vinden en wat jullie wel graag zouden willen. We kijken of dit de beste plek is voor jullie kind en wat ik voor jullie kan doen. Beslissen jullie dat je graag wilt beginnen met coaching, dan start de coaching met het meegeven van een coachcontract en een vragenlijst. Deze neem je de eerst volgende keer ondertekend mee naar de praktijk.

De coachsessies

Elk kind krijgt de coaching die bij het kind past!

Kindercoaching vindt in principe plaats met coach en kind.
Het kan zijn dat ik vraag of een ouder (een stukje van) een sessie mee doet.

Als het kind komt gaan we samen kijken wat het kind graag wil veranderen en hoe dat er dan uit ziet. Het is belangrijk dat het kind ook zelf de wens heeft zich beter te voelen of iets te leren.
Tijdens de sessies met het kind kijken we naar wat het kind heeft aan kwaliteiten die kunnen helpen om het doel te bereiken. Dit kan o.a. door praten, tekenen en spelletjes.
Ook gaan we kijken naar welke vaardigheden het kind graag wil leren.
Deze gaan we oefenen, bijvoorbeeld met rollenspel, werkbladen, spel of knutselactiviteiten.

Na de sessie is er een korte overdracht met de ouder/verzorger, zodat er eventueel ook thuis geoefend kan worden. Ook stuur ik een mail, zodat je als ouder kan volgen wat we gedaan hebben en waar we de volgende keer mee bezig gaan.
De meeste kinderen en hun ouders voelen zich na 5 tot 8 sessies zeker genoeg, om zelf weer verder te gaan en nemen dan afscheid van de praktijk. Combinatie met een sessie oudercoaching is mogelijk.

Soms is het fijn, als ik ook contact heb met de leerkrachten van een kind. Dit kan als een ouder daar schriftelijke toestemming voor geeft. Het is mogelijk om in overleg met school de coachsessies deels op school te geven.

Wil je graag een afspraak maken of meer weten over kindercoaching, neem dan contact met mij op.