Opvoeden in 12 punten

Er werd een avond georganiseerd in een plaats hier een uurtje rijden vandaan.

Opvoeden in 12 punten. Hoe je een kind met autisme opvoedt.

Iemand die ik ken ging erheen en belde me er speciaal over op. Nu weet ik hoe jij je kind met autisme moet opvoeden……

Voel jij het ook? En gebeurt het je ook?

Dat andere mensen weten hoe jij je kind het beste kunt begeleiden?

Dat een lijstje met algemene tips de oplossing is voor al je problemen?

In dit geval bleef ik voor mezelf herhalen dat degene het goed bedoelde en het beste met ons voor heeft. Dat is namelijk meestal zo en ook hoe ik naar de wereld wil kijken. Verder heb ik niets gedaan met de tips.

Ze zijn er in overvloed, die lijstjes met tips. Over eten, slapen, fijn op vakantie gaan, met plezier naar school en noem maar op. Vaak staan er algemene tips op die best wat kunnen helpen of je op een idee kunnen brengen. Ik geef zelf ook weleens een algemene tip😀

Maar ieder kind is uniek en juist als je vastloopt gaan lijstjes en algemene tips je niet brengen wat je nodig hebt. Hoe lief en aardig ook bedoeld.

Ik zie werken met kinderen meer als puzzelen. Je luistert, je kijkt naar lichaamstaal en gedrag, je voelt, je vraagt en je probeert dingen uit. Je kijkt naar momenten dat het wel goed gaat en wat je daarvan kan leren. Je luistert naar wat de ander graag wil en onderzoekt hoe je dat kunt bereiken. Welke talenten heb je die je kunt gebruiken? Hoe zou je ook over iets kunnen denken? Wat heb jij nodig om een verandering te maken? Elke keer weer anders, elke keer afgestemd op het kind en de ouder waarmee je werkt. Ik ga dus geen bergen tips geven. Geen hele verhalen over wat je zou kunnen doen. Wat ik doe is jou en je kind in alle rust laten ontdekken welke kant jullie op willen en kunnen om je weer goed te voelen. Ik ga ervan uit dat je zelf het beste weet wat je nodig hebt en vooral een spiegel nodig hebt waardoor je kunt zien wat je nu even niet ziet. Elke keer als je op ontdekkingstocht gaat, groei je weer een stukje. Dat mag je in mildheid voor jezelf doen. Je bent het waard om gelukkig te leven en je vrij te voelen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Of zit je met een probleem waarbij je graag hulp wilt voor jezelf en je kind? Kom gerust een keer langs op de praktijk.

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend, ik ontmoet je graag.

Je kunt me bereiken via: dieneke@kindercoachingdieneke.nl of telefoonnummer 0623528620.

Ook kun je je hier aanmelden voor de inloopmomenten om even kennis te maken, in de praktijk te kijken of je verhaal te doen. Eerste keren zijn op 3 september 2019 van 10.00 tot 11.00 uur en 9 september 2019 van 19.00 tot 20.00 uur.

Een warme groet, Dieneke