Hoe je naar dingen kijkt, is belangrijk.
Nu bedoel ik even niet letterlijk kijken met je ogen, maar welk gevoel of welke gedachte er mee speelt.

Kijk jij vanuit tekort of vanuit overvloed naar je kind?
Zie je, wat je kind allemaal nog niet kan of kijk je vanuit wat wel lukt?
Het is een keuze die mee bepaalt hoe je kind zich ontwikkelt.

Stel je voor dat je auto rijles hebt en jouw instructeur zegt dat hij zijn voet boven de rem houdt als jij gaat rijden. Die van mij zei dat hij iedereen naar het examen heeft geholpen, dus met mij zal het goed komen. En ik had nog geen meter gereden. Toch geloofde ik dat ik het zou kunnen leren.

Mijn moeder zei altijd dat alles goed komt. Op het moment dat er iets tegenzit, hoor ik dat nog in mijn hoofd. Zo blijf ik meestal rustig en zoek een oplossing bij problemen.

Ik daag je uit, om met een roze bril op naar je kind te kijken.
Zie wat goed gaat.
Gebruik vooral de talenten van je kind om je kind te stimuleren.
Zo ontwikkelt je kind zich vanuit kracht.

Als ik met jouw kind ga werken, start ik altijd met het ontdekken van alle sterke kanten van je kind. Zo weten we, wat er in de gereedschapskist zit van je kind.
Die nemen we mee, als we gaan kijken wat je kind graag wil leren.
Een coachsessie is vaak heel gezellig. We zijn nieuwsgierig en ontdekken hoe dingen werken. We kiezen gedrag, gedachten en gevoelens die helpen.

Worstel jij met een probleem met je kind? Wil je dat je dat jij en je kind op een prettige manier geholpen worden bij het oplossen hiervan? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Mail me via dieneke@kindercoachingdieneke.nl

Warme groet,

Dieneke

het komt goed roze bril