Ontdek de kindercoach

wat doet de kindercoach

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld wat een kindercoach doet? Logisch, want kindercoaching is een beroep dat nog niet zo heel lang bestaat. Een kindercoach is er voor kinderen die graag een verandering willen maken, omdat ze zich niet goed voelen. Vaak gaat het om kinderen die last hebben van boze of verdrietige gevoelens. De reden waarom verschilt. Zo wil het ene kind bijvoorbeeld graag leren omgaan met een vol hoofd, terwijl een andere kind vooral graag meer vrienden wil om mee te spelen zonder ruzie. Ook is er soms verdriet rondom een scheiding van ouders of een overlijden, waar het kind hulp bij wil.

Het zijn de ouders die op zoek gaan naar hulp. Er zijn veel mogelijkheden om hulp te vragen voor een kind. Waarom dan kiezen voor een kindercoach? Een kindercoach werkt met kort durende hulp. Het probleem wordt niet zwaar gemaakt, maar er wordt vooral gekeken naar een oplossing die werkt. Een steun in de rug waardoor de ontwikkeling van het kind weer een positieve kant op gaat. Gemiddeld duurt coaching 5-10 keer. Je beslist zelf wanneer je weer alleen verder kunt. De kracht van het kind en die van de ouder staan centraal. Een kind kan op zijn eigen manier met de verandering aan de slag. Dat betekent geen vaste opdrachten, maar aansluiten bij wat het kind leuk vindt om te doen. Zo kun je werkbladen maken, knutselen, rollenspel doen of een verhaal maken met computer erbij. Na een paar sessies voelen de meeste kinderen zich een stuk beter. Ook ouders kunnen betrokken worden bij de coaching. Ik ben naast kindercoach ook opvoedcoach, omdat ook ouders vaak een steun in de rug kunnen gebruiken. Bij Kindercoaching Dieneke richt ik me speciaal op basisschoolleerlingen. Er zijn ook kindercoaches die zich op tieners en jonge gezinnen richten. Ik doe dat niet, omdat ik veel ervaring heb met kinderen tussen 4 en 12 jaar. Hier ligt mijn expertise en ik vind dat elk kind een expert verdient. Wanneer ga je dan niet naar een kindercoach? Kinderen die trauma’s hebben opgelopen of langere tijd specialistisch hulp nodig hebben in verband met psychiatrische problemen horen thuis in de tweede lijn zorg. Laat je via de huisarts vertellen waar je het beste heen kunt gaan. Een kindercoach is voor ouders en kinderen met een duidelijke hulpvraag die in een overzichtelijke periode begeleid kan worden.

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen? Op 9 maart 2020 is er een informatieavond voor ouders op de praktijk. Vanaf 19.30 uur starten we met koffie/thee en wat lekkers. Om 19.45 uur is er een korte presentatie en daarna neem ik je mee in de wereld van de kindercoach. Aan de hand van coachvragen en materialen laat ik je zien wat een kindercoach kan doen. Je kunt vragen stellen en gaat met nieuwe kennis en tips naar huis. Er zijn geen kosten verbonden aan de avond. Aanmelden gaat via dieneke@kindercoachingdieneke.nl