Stuiterend kind

De school gaat uit en je kind komt op je af rennen. “Mam, mag ik bij Joep spelen? Mogen we zwemmen en voetballen, mag ik blijven eten en mogen we op de mobiel? Kom je me dan laat halen?” Ondertussen stuitert je kind vrolijk in het rond. Nog voor je antwoord geeft, weet je dat er een poes aan de andere kant van het plein verstopt zit, Merel hard gevallen is in de pauze en de juf een nieuwe bril op had vandaag.

Herkenbaar? Of misschien een beetje? Dan heb je vast een lekker levenslustig kind met een hoofd vol ideeën. Vaak zie je ook dat deze kinderen niet alleen plezier hebben in alles wat ze zien of bedenken, maar ook een erg vol hoofd. Ze zien en horen alles wat om zich heen gebeurt. Het is net alsof er geen rem op zit. Altijd staat het knopje op aan.

Je kind gaat maar door, totdat het niet meer weet wat het moet doen met alle informatie. Te moe, te veel wat niet meer lukt. Op dat moment het gedrag van je kind bijsturen, is vaak moeizaam. Eigenlijk is het contact maken met je kind lastig, omdat je kind op dat moment geen informatie meer kwijt kan in zijn of haar hoofd. Er is een file van dingen die de aandacht vragen en dan niet netjes op een rij, maar alles door elkaar.

Het goede nieuws is dat je kind, met een beetje hulp, zich in een paar weken tijd een stuk beter kan voelen. Ik heb nu een aantal keer gezien hoe een kind weer rust krijgt in zijn of haar hoofd. Een van de kinderen was zo blij, omdat hij weer kon nadenken over wat hij echt leuk vond. Een ander kind genoot veel meer van de leuke dingen die ze deed en kon veel beter meekomen op school. En als bonus hoor ik van ouders dat opvoeden weer leuk is. Weer contact met je kind, zodat er meer rust is in huis en meer gelachen wordt. Hoe mooi is dat?

Wil jij tips over wat je kunt doen voor jouw kind met een vol hoofd. Dan zou ik zeker eens kijken naar mijn nieuwsbrief. Hier staan vaak waardevolle tips in. Je schrijft je in op de website: www.kindercoachingdieneke.nl Wil je de nieuwsbrief niet meer, dan schrijf je je ook zo weer uit. En denk je nu, dat is leuk, maar ik wil meer, kijk dan vooral even verder op de website voor mijn aanbod.

Warme groet,

Dieneke