Wat structuur kan doen in je gezin

Vanmorgen kwam ik in de stad een vriendin tegen. Nou ja…. eigenlijk zag ik haar met haar fiets lopen en trok ik een sprintje om haar gedag te zeggen. Ze keek op en we besloten ter plekke dat het tijd was voor een kop thee bij een gezellige lunchroom iets verderop. Ik geniet enorm van dit soort momenten in het leven. Zie het als een cadeautje. En dan een blog maken over structuur? Ja juist. Want het is structuur die mij rust geeft om in zo’n situatie ook echt te genieten. Ik weet hoe mij dag eruit ziet en kan mijn bezigheden zo weer oppakken. Heb jij ruimte voor een verrassing in je dagprogramma? Of ren je van de ene naar de andere klus, zodat je soms aan het einde van de dag niet meer weet wat je allemaal gedaan hebt?

En hoe is dat dan voor kinderen?

Als je jong bent heb je nog niet het vermogen om je dag zelf in te delen en te overzien. Een vast dagritme geeft hierin rust en veiligheid. Een kind weer wat er gaat gebeuren en hoe de dingen gaan. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over alledaags dingen, krijgen grip op hun leven. Elke dag na het opstaan dezelfde volgorde aanhouden met aankleden,ontbijt en tanden poetsen scheelt veel tijd en leert goede gewoontes makkelijk aan. Elke dag een snoepje op een vaste tijd en je kind hoeft er niet telkens om te vragen. Elke dag samen opruimen en een boekje lezen maakt het een stuk makkelijker om de dag af te sluiten.

Als kinder-en opvoedcoach kan ik je helpen meer rust en structuur in je gezin te brengen. Zo blijft er meer ruimte over om te spelen en vrij te zijn, zonder dat je gehaast bent of er nog iets anders moet. Tijd om samen te genieten van elkaar en de cadeautjes die je tegen komt.

Warme groet,

Dieneke