Ineens was het zover

Een aantal maanden geleden kregen wij van onze schoonmoeder een plant. Elke keer vergat ik hoe hij ook alweer heet, maar nu weet ik het. Kaarsjeskruid.

Het was maar een zielig plantje. Nadat hij een poosje in een pot stond achter het huis, heeft mijn man hem voor het huis tegen de gevel aangezet. En wonder boven wonder groeide de plant en kwamen er knoppen in. Het duurde lang, zo lang. Ik dacht dat dat ding nooit meer in bloei zou gaan. Maar, je raadt het al.

Op een zonnige morgen liep ik even naar de bakker en toen ik terug kwam keek ik recht naar een enorme bloem. Inmiddels staan er veel meer bloemen te bloeien. Heel mooi. En dan te bedenken dat ik hem bijna wilde weggooien. Waarom dit hele verhaal?

Ik hoor nog weleens dat ouders zeggen dat er niet uit een kind komt wat erin zit. Het zit er wel, maar wil maar niet tot bloei komen.

Ook kinderen komen op hun eigen tijd tot bloei en dat is weleens lastig. We verwachten van kinderen dat ze op een bepaalde leeftijd iets nu wel geleerd hebben of weten hoe je met een bepaalde situatie om kan gaan. Zo werkt het niet altijd.

Elk kind leert dingen op zijn eigen tijd en tempo. De meeste dingen zullen ze leren, maar niet perse wanneer jij dat verwacht. Het is goed je hiervan bewust te zijn. Kinderen hebben nogal wat te leren in hun leven. Meestal gaat dit niet tegelijk, maar één voor één.  Bij jezelf is dat ook zo. Als je iets nieuws gaat doen, kost dat veel energie en is er even geen ruimte voor andere dingen.

Ook is het soms nodig dat je iets even laat rusten, zodat je erover na kan denken en daarna doorzet. Zie het maar een beetje als een knop. Het duurt even, maar je weet dat het goed komt en er dan komt er een prachtige bloem uit. Het enige wat jij hoeft te doen is water geven en de plant op een goede plek in de tuin zetten.

Deze zomer heb ik gewerkt aan een e-book voor jullie. In dit boekje staan 7 inzichten waarmee je een gevoelig kind kunt helpen om te gaan bloeien en stralen. Het duurde even voor ik het boekje af had. Ik wil zo graag mijn meest helpende inzichten aan jullie doorgeven. Nu is het klaar. Ik ben er echt super trots op.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Klik dan op de link onder dit bericht en je kunt vandaag nog lezen hoe je jouw kind op weg kunt helpen. Gratis en voor niks. Je krijgt het e-book, bij het inschrijven voor mijn nieuwsbrief. Een keer per maand gratis tips en inspiratie met nieuwtjes uit mijn praktijk.

Warme groet,

Dieneke

ruzie met mijn kind