Vakantie

zomervakantie

Eindelijk rust na al die gekke maanden.
Misschien heb je ernaar uit gekeken.
Misschien zie je op tegen deze tijd thuis.
Misschien moet je zelf nog werken.
Misschien gaan jullie nog even weg.

Zes weken zijn de kinderen vrij, geen huiswerk, geen clubjes. Dat geeft hopelijk lucht en ruimte om te genieten van elkaar en van de mooie dingen in het leven.
Zelf vind ik de vakantie ook altijd een fijne tijd om terug te kijken. Hoe zijn de kinderen gegroeid de afgelopen tijd?  Wat is er goed gegaan en wat zou ik nog willen veranderen? Ook kijk ik met mijn man naar de opvoeding. Wat is er nu nodig en zitten we een beetje op 1 lijn?

Het is voor kinderen fijn als de basisregels ongeveer hetzelfde zijn. Dat geeft rust en scheelt een hoop discussie. Kleine verschillen kunnen kinderen meestal prima aan. Sterker nog, het maakt het ook wel leuk, als je zo je eigen verwennerij hebt. Zo mochten de kinderen als mijn man op zakenreis was, de dag voor hij terug kwam voor de tv eten. Zo werden de laatste loodjes, altijd met een feestje afgesloten. En mijn man… ze praten nog over de zak snoep die hij voor ze kocht in de stad, toen de kinderen vertelden dat ik dat altijd deed….

Welke basisregels heb jij in je gezin? Kijk vooral naar wat voor jullie goed werkt. Regels zijn er tenslotte om het makkelijker te maken. Je doet dingen zo en iedereen weet wat er gebeuren moet. Regels die niet voor je werken mag je ook weer los laten.

De praktijk is deze zomer gewoon open. Juist in de rust van een vakantie komen soms ook vragen naar boven. Dingen die je niet meer zo wilt voor je kind en voor je gezin. Als je het fijn vind dat ik meekijk en je op weg help, maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Een vrijblijvend gesprek waarin we kijken wat ik voor jou kan betekenen. Mail naar: dieneke@kindercoachingdieneke.nl